Switcher Style

Boxed 1 Boxed 2Fullwidth

Skin
Background Pattern


Koulutusesitteen automaattitaitto - Porin seudun kansalaisopisto

 “Vapaassa sivistystyössä korostuu omaehtoinen oppiminen, yhteisöllisyys ja osallisuus. Kansalaisopisto on parhaimmillaan kaiken kansan opisto, jossa on matala kynnys ja korkea katto. Täällä Porin seudun kansalaisopistolla olemme menneen lukuvuoden ajan avanneet lisää ovia tarjotaksemme opistoa vielä uusille ryhmille. - Myös tätä koulutusopasta ja sen valmistamisprosessia olemme edelleen kehittäneet.”

Jari Kaasinen, rehtori

Porin seudun kansalaisopisto

 

Yleistä

Porin seudun kansalaisopiston koulutusopas ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja se on Porissa ja Ulvilassa toimivan oppilaitoksen tärkeimpiä tapoja tiedottaa kaupunkilaisille tulevista kursseista ja muista koulutustapahtumista.

Koulutusopas on ensimmäinen Suomessa, jonka perustaitto tehdään automaattisesti Hypermedia Oy:n kehittämällä Select Print -teknologialla. Ratkaisu säästää merkittävästi työaikaa, vähentää virheiden mahdollisuuksia ja mahdollistaa web-tietokannassa olevan kurssiaineiston tehokkaan hyödyntämisen painettujen luetteloiden ja esitteiden tuotannossa.

Porin seudun kansalaisopiston nelivärinen koulutusopas taitetaan alusta loppuun Adoben Indesign-taitto-ohjelmalla. Erona aiempaan työtapaan on se, että kaikki kurssitiedot saadaan taitettua muutamassa minuutissa aiemman lukuisia työtunteja vaatineen taittotyön sijaan. Nyt taittajalle jää aikaa enemmän luovaan graafiseen suunnitteluun ja viimeistelyyn.

Select Print -ohjelmisto on Hypermedia Oy:n kehittämä pilvipalvelu. Siinä mistä tahansa web-tietokannasta ladattu datatiedosto (esim. XML, Excel, ASCII -tiedostomuodossa) ladataan Select Print -palveluun, käsitellään ja tulostetaan Indesign-mallipohjan ymmärtämäksi XML-tiedostoksi. Taittaja pudottaa XML-tiedoston Indesign-taittopohjaan, joka luo tiedostosta täydellisen koulutusoppaan taiton parissa - kolmessa minuutissa. 

Porin seudun kansalaisopisto ajaa Select Print -ohjelman ymmärtämän XML-tiedoston Mäntsälän Atk-palvelu Oy:n HelleWi-pilvipalvelusta, jossa ylläpidetään lähes kaikkien suomalaisten kansalaisopistojen koulutustarjontaa ja web-ilmoittautumisia.  

 

Painetun luettelon automaattitaitto minuuteissa

Adobe Indesign -automaattitaitettu tiedosto on aito Indesign-taitto, jota voi luetteloaineiston taiton jälkeen vapaasti muokata ja täydentää kuten mitä tahansa Indesign-asiakirjaa.

Ja kuten Adobe Indesign-asiakirjoista muutenkin, luettelosta voidaan tehdä web- ja painokelpoinen PDF-tiedosto, paperille painetun julkaisun näköinen “flip book” - tai tulostaa toimiston tulostimella paperille.

Select Print -ohjelmisto tallentaa Indesigniin tuotavaan XML-koodiin kaikki tarvittavat komennot. Koodin perusteella taitto-ohjelma tekee automaattisesti uusia sivuja ja asemoi kaikki tekstit ja kuvat oikeille paikoilleen täsmälleen halutussa muodossa. Myös monitasoinen ja graafisesti näyttävä sisällysluettelo tuotetaan muutamassa sekunnissa.

 

 

 

Siirry sivustolle

Hypermedia Oy on toteuttanut innovatiivisen koulutusoppaan taittoratkaisun Porin seudun kansalaisopiston tarpeisiin. Hypermedia Oy:n kehittämällä Select Print -automaattitaittoteknologialla ylläpitäjä pystyy nopeuttamaan Indesign-taittotyötä niin paljon, että web-hakemistosta pystytään taittamaan painovalmis koulutusopas muutamassa tunnissa - pikavedos jopa muutamassa minuutissa. 

 


Takaisin referensseihin

Soita meille: (02) 5298860

hypermedia@hypermedia.fi

innoyritys.blogspot.fi

Hypermedia Oy:n blogi antaa perspektiiviä liiketoiminnan kehittämiseen, muutoksen johtamiseen ja toiminnan algoritmiseen hallintaan